History

History

Krav Maga is opgericht door Imrich 'Imi' Sde-Or (Hebreeuws voor Lichtenfeld). Hij is 26 mei 1910 geboren in Budapest Hongarije. Hij is opgegroeid in Bratislava, hoofdstad van Slowakije.

Door zijn vader heeft hij een aantal sporten beoefend. Hij sprong boven iedereen uit met het zwemmen en vervolgens hetzelfde met turnen, worstelen en boksen. In 1928 werd hij de kampioenschap Worstelen. Een jaar later werd hij kanpioen in boksen, worstelen en turnen.
1929 tot 1939 zat hij in het worstelteam van Slowakije.
Van 1936 tot 1940 vocht Imi bijna elke dag in zijn buurt. Het was een jodenbuurt en die werd vaak aangevallen. Hij verzamelde een stel mensen om zich heen en ging die trainen om de buurt te verdedigen. In die tijd heeft hij zijn visie ontwikkeld hoe zelfverdediging zou moeten zijn.
In 1940 verliet Imi zijn familie en vrienden vanwege de grote problemen met de Nazi's. Hij vertrok met een boot naar Palestina.

In 1944) gaf Imi les aan speciale eenheden van Hagana en Palmach. Hagana was de voorloper van de Israeli Defense Force (IDF). Tevens nam hij de Pal-Yam en groepen bestaande uit politie-officieren onder zijn hoede.
In 1948 werd Palestina uitgeroepen tot de Staat Israel. IDF werd gevormd en Imi werd Chief-Instructor voor Lichamelijke Oefening en Krav Maga in de school van de IDF School of Combat.
Na zijn militaire loopbaan nam hij de behoeften van de burgers waar en begon KM aan te passen voor burgers. Immers, het resultaat van een techniek bij burgers kan/hoeft niet hetzelfde (te) zijn. Zelfs in zijn laatste jaren was hij nog bezig met trainingen voor hoge levels KM-ers.

Imi overleed in de ochtend op 9 januari 1998 in het ziekenhuis vijf uren nadat hij daar arriveerde, met zijn vrouw en Eyal Yanilov aan zijn zijde.

 

Eyal Yanilov is de Head Instructor en voorzitter van Krav Maga Global (KMG). Hij is verantwoordelijk voor de huidige vorm van Krav Maga en voor de opleidingen van instructeurs in de KMG. Eyal Yanilov is geboren in 1959 en was de hoogste assistent van Grootmeester Imi.

Eyal is de enige die de hoogste graad heeft, toegekend door Imi zelf (Master Level 3/Expert Level 8) en die het unieke “Founders Diploma of Excellence” heeft (samen met Darren Levine in de Verenigde Staten).
Hij begon zijn training met Eli Avikzar (op dat moment de hoogste in graad) en begon snel daarna te trainen met Imi zelf. Kort daarna, nadat Imi hem aan het hoofd van het professionele comité van Krav Maga plaatste, werd Eyal verantwoordelijk voor het voorbereiden en up-to-date houden van de Krav Maga lessen. Het was ook zijn taak om de kennis, de aanpassingen van de technieken en de laatste trainingsmethodes aan andere instructeurs door te geven.

Vanaf 1976 heeft Eyal burgers, militairen, wetshandhavers, speciale eenheden en instructeurs voor allerlei sectoren over de hele wereld opgeleid. Tijdens de zomer van 1981 was Eyal de instructeur die meer dan 20 Amerikanen, waaronder Darren Levine en Alan Feldman, opleidde tijdens de eerste Instructors Course voor Amerikanen in Israël. Hij onderwees en certificeerde de eerste generatie van Amerikaanse instructeurs in Krav Maga tijdens de cursussen in Israël en de Verenigde Staten in 1984, 1986, 1988, tot het midden van de jaren '90, en was de chief-instructor voor de Illinois State-Police en andere eenheden wat leidde tot een doorbraak voor Krav Maga in de sector van wetshandhaving (1988). Als hoofd van het Krav Maga Professionele Comité was Eyal verantwoordelijk voor het organiseren van Krav Maga in een systeem, en voor de grote doorbraak in de jaren '80. Hij organiseerde de recentste belangrijkste revisie in de jaren '90 en leidt de huidige tactische revolutie in uitvoering en vooruitgang. Eyal was ook aanwezig als belangrijkste drijfkracht in het verspreiden van Krav Maga in Europa, Australië en het Midden-Oosten.

 

Veel gestelde vragen

Ik ben geen atleet, ik ben niet in vorm. Wat nu?

Dat is geen probleem. Bovendien is dit zelfs een goede uitgangspositie om te starten. Als je denkt dat je niet in vorm bent, zal je dat waarschijnlijk ook zijn. Welkom bij de grote meerderheid van de bevolking. Om u in vorm te krijgen. Kom ons programma testen zonder vooroordelen. Het enige dat je nodig hebt is motivatie om er iets aan te doen. We starten op uw eigen niveau en werken naar de fitheid die jij voor ogen hebt. We begeleiden iedereen, van absolute beginner tot topatleten.

Hoe oud moet je zijn voor Krav Maga?

Krav Maga is voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Ik heb geen ervaring met vechtsporten is dat een probleem?

Nee hoor, of je wel of geen evaring hebt met vechtsporten maakt niets uit. We begeleiden iedereen en kunnen iedereen ook leren zichzelf te verdedigen.

Is Krav Maga ook voor Vrouwen?

Ja, op woensdag hebben we een Women Only les. Hier trainen we extra technieken die zeer belangrijk zijn om te beheersen als vrouw,

Ik wil mijn kind ook Krav Maga Leren, kan dit?

In de Locatie Eindhoven geven we Kids Krav Maga. In deze speciale praktijkgerichte lessen komen allerlei situaties aan bod, wat enorm leerzaam zal zijn voor uw kind.

Hebben jullie ook Personal training?

Ja, dat is zeker mogelijk, neem contact op via mail met info@ultimateselfdefense.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Boek jouw gratis proefles